Blog Image

Aktuelt

Primo ble finsk og nordisk champion!

Aktuelt 2017 Posted on 04 Oct, 2017 15:07:13

Jeg er målløs og veldig stolt – lille store Primo var på Åland (Finland) i helgen og ble BIR for dommer Morgan Granander! Med cert og cacib i bagasjen ble han da også både Finsk og Nordisk champion!
Med sin eier, trimmer og handler Eva-Lena Johansson har Primo hatt fantastiske fremganger i utstillingsringen. Han fylte 2 år i mai, men har allerede oppnådd mer enn mange klarer på et helt liv. Han er allerede Nordisk champion og ikke minst er han 2xBIS på Norwich spesialen i Sverige. Han har vunnet beste hode og uttrykk begge årene og også denne helgen bemerket dommeren at han har et av de vakreste hodene han har sett! For meg er hode og uttrykk noe av det viktigste på en Norwich terrier, de skal være søte som bamser, men samtidig ha det litt frekke og kvikke uttrykket og så skal man selvsagt tydelig kunne se om det er en hannhund eller tispe. Primo har absolutt dette, i tillegg har han en fantastisk pels og farge og han er akkurat så frekk som en liten prins skal være 😉
Primo ligger høyt oppe på årets mestvinnende Norwich i Sverige og jeg vi krysser fingrene for at han samler litt flere poeng i løpet av høsten og vinteren.
Jeg er så stolt av hva de to får til sammen og det er så gøy å få rapporter fra deres turer i inn- og utland.
Uansett om “mine” valper er på utstillinstur eller rett og slett koser seg i skogen så er det like gøy å få bilder eller snapchat av de. Det gleder meg stort at de hver eneste dag er til glede for sine eiere – for det er jo uansett det viktigste 🙂
Så her lykkelig blir man av å ha verdens fineste hund og en virkelig stor rosett 🙂Ny internasjonal champion og høst i fjellet

Aktuelt 2017 Posted on 22 Sep, 2017 10:02:22


I helgen koste vi oss på fjelltur! Norge, september, sol, vindstille og fjell må være noe av det fineste som finnes og vi var så heldige at vi kunne nyte det hele helgen.

Det skjer ikke så mye på hundefronten her om dagen, noen planer er riktignok på tenkestadiet og nærmer seg tegneblokka, noe av det mest spennende med hundeavl er jo nettop planene og tankene rundt hvilke retning man vil i neste kombinasjon, jeg har mange ideer, men vi får se hva jeg lander på tilslutt.

Himla og Primo sørger for flotte resultater i utlandet. Primo kniver i toppen på årets Norwich i Sverige, det er fantastisk med tanke på at han bare så vidt har fylt 2 år!
All ære til hans eier Eva-Lena som sørger for at han holdes i så fin kondisjon, og ikke minst sørger for at han lever som en liten prins hver dag;)
Himla har like godt vært helt til Italia i sommer og på vei hjem ble det en stopp på utstilling i Tyskland. Der fikk hun med seg cacib og nå i høst tikket det siste cacibet inn i Sverige og dermed har vi den første internasjonale championen i “love” kullet!
Stort grattis til Himla og hennes dyktige eier Eva som sørger for at Himla virkelig lever gode dager og opplever mye, men sånn skal vel prinsesser ha det, eller hur? 😉

Theo har også vært på ferie i Italia i sommer, han satset alt på opplevelser utenfor utstillinsringen, og det er jo det som er virkelig ferie;) I følge mor i huset var det så enkelt å reise med Theo i europa at det vil de gjøre flere ganger. Heldige Theo:)

Så det er godt noen i slekten erobrer verden, mens vi holder oss til å erobre en og annen fjelltopp og rett og slett nyter godt av de dyktige valpekjøperene mens vi nyter utsikten.

GOd høst!Nye resultater

Aktuelt 2017 Posted on 06 Aug, 2017 22:07:05

“Love” kullet fylte 2 år 5.mai 2017 og etter det har det ene championatet etter det andre tikket inn.
Først ut var Primo og Himla som begge fikk cert rett etter fylte 2 år. Primo ble Norsk og Svenske champion, mens Himla tidligere har besøkt både Norge og Danmark og dermed også ble nordisk champion.
I juni var Theo på Terrierspesialen i Norge og fikk der sitt siste cert som gjorde han til Norsk champion! Gaby fikk sitt siste i juli og også hun ble nordisk champion!

4 av 4 valper er altså championer i en alder av 2 år, det er det all grunn til å væe stolt av, men uten supre valpekjøpere som tar vare på og gjør det beste ut av disse små ville det ikke vært mulig.

Gaby har vært på 2 utstillinger i sommer med 2xBIR som resultat, første gangen ble hun 1.BIG og 4.Best In Show, på siste utstillingen ble hun 3.BIG.
Her er skrytebildet tatt av hundefotogra Vibeke Brath.
N Se Dk uch N SE Dk v-2016 Lotcheck I Love You Yeah Yeah YeahOppdateringer

Aktuelt 2017 Posted on 06 Apr, 2017 10:59:48

Hjemmesider blir litt glemt i disse Facebook, Instagram og Snapchat tider:)
2016 ble et veldig fint Norwich år for Lotcheck gjengen, hundene ligger i toppen på årets mestvinnende lister i både Norge, Sverige og Danmark. Med tanke på hvor få Lotcheck hunder som faktisk finnes så er jeg veldig godt fornøyd med det, og veldig takknemlig for at jeg har så dyktige valpekjøpere i Norge og Sverige.

I sitt første år som voksen ble Gaby årets mestvinnende Norwich i Norge og hun må nå vente på å bli 2 år før hun kan ut å konkurrere om ett siste cert for å få sine championtitler på plass. Det samme gjelder for alle hennes kullsøsken, Theo har kjempet i toppen her i Norge, mens Himla og Primo virkelig har vist seg fram både i Sverige og Danmark. Nå høres det ut som det å vinne store rosetter er alt som teller, og det er det selvsagt ikke, men avl handler om å få fram eksemplarer av rasen som er rasetypiske og som er hakket bedre enn sine foreldre. Det ligger mye tanke arbeid bak en kombinasjon og da er det ekstra gøy når man lykkes med tankene man hadde.

I tillegg får jeg stadig tilbakemeldinger om hvor mye disse små trolla betyr for sine familier og det høres ut som de klarer å oppføre seg fint ute i den store verden også, det varmer et oppdretter hjerte ekstra mye.

I mars gikk turen til Crufts i England. For første gang skulle jeg endelig komme meg dit!
Jeg har vært på utstilling i England tidligere, men det å få se Norwich på Crufts har stått høyt på ønskelista i mange mange år.
Jonna og jeg tok med Fredrik (flat), Bjørn (Norfolk) og Gaby på fly, i leiebil, via tog og kom oss til Birmingham. Jeg trodde Crufts var stort, men det var mye større enn jeg hadde forestilt meg. 52 Norwich var påmeldt og det var veldig interessant å få se så mange samlet og trimmet for utstilling. Gaby var påmeldt i Open og ble nr 3 i sin klasse!
Veldig gøy å bli plassert og den lille damen min oppførte seg eksemplarisk på hele turen. For første gang var hun på tur uten noen av de andre i flokken, men man skulle tro hun var en erfaren globetrotter. Det er fint å ha hunder som takler alle miljøer og rett og slett tar liver på strak pote. Vi traff mange hyggelige folk og hadde en tur full av fine opplevelser og fikk mange gode minner med i kofferten.

Nå står påsken for tur og den skal vi nyte, ha en fin påske og ta vare på hverandre:)Gaby på turne!

Aktuelt 2016 Posted on 11 Dec, 2016 22:50:57

Gaby har virkelig vært i vinden i høst, med besøk på vinner utstillinger i Norge, Danmark og Sverige har hun fått med seg en tittel fra hvert land!

Hun kan nå kalle seg Norsk, Dansk og Svensk vinner 2016
Lotcheck I Love You Yeah Yeah Yeah!

Høydepunktet var da hun vant gruppe 3 på Dogs4All på Lillestrøm i år for dommer Helge Kvivesen! Gruppe 3 har alltid mange tøffe konkurrenter og å nå helt til topps i en alder av 18 mnd er helt utrolig og ikke noe jeg en gang turte drømme om.10 uker – Ute av redet

Valpedagbok "Love" kull Posted on 14 Jul, 2015 10:57:46

Nå har valpene flyttet til sine nye familier og tilbakemeldingene jeg får er bare positivie. Jeg er selvsagt veldig glad for at valpene fungerer så fint i sine nye hjem og at de er trygge, uredde og modige, At de utforsker verden med viftende hale og møter nye mennesker med en voldsom iver. For meg betyr det at jeg har lykkes med det jeg har brukt så all min tid på de siste ukene, å gi valpene positive opplevelser og tygghet slik at de kan møte verden på denne måten! Jeg blir stolt av mine små modige hjerteknusere og så kommer det en liten tåre fordi det hadde jo vært fint om de savne oss bare bittelitt 🙂
Det skal bli spennende å treffe de igjen om en stund, de bruker å huske stemmen min og bli elleville av å høre den, vi får håpe det skjer denne gangen også.

Her er gjengen med navn:
Lotcheck Lover Under Cover – Primo
Han har flyttet til Sverige og med tema “Love” var det ingen tvil om at han måtte ha et “agent” navn, en liten nordmann på tokt i Sverige – vi gleder oss til å følge Primo på sin ferd i Sverige.

Den neste som reiste var Theo, Lotcheck Love Walked In.
Navnet fikk han fordi dette er familiens første hund og det er vel ingen tvil om at det blir kjærlighet ved første blikk og livet blir i grunn aldri det samme igjen etter at man har ftt en Norwich i huset 🙂 Lykke til Theo, jeg gleder meg til å se deg igjen snart 🙂

Da var det bare de to jentene igjen og valget var ikke lett. Helst ville jeg beholdt begge to, men siden jeg hadde ei veldig dyktig og ikke minst hyggelig dame som ønsket seg så veldig en valp så kjennes det helt supert at Himla flyttet til henne og familien i Sverige.
Men hva kaller man en valp som bare er så himla glad, kul, fin, snill, ja alt i grunn? Jo, kallenavnet ble Himla og på arket fikk jeg god hjelp av Nina Skjelbred, kennel Covenstead, jeg sa jeg trang hjelp til å finne navn på ei lita søt frøken med masse energi og helt egen evne til å være så inderlig tilstede. Jeg fikk svar og navnet ble
Lotcheck Love Button – hvem skulle ikke ønske at man hadde en liten kjærlighetsknapp i sitt liv? Og en Norwich er jo nettop det! Herlige Himla, gleder meg til å se deg igjen:)

Og med et er det bare det lille trollet igjen. Hun ble mitt valg fordi hun ser akkurat ut slik jeg drømte om da jeg parret Kicki med Buster. Jeg hadde en drøm om et vakkert hode, en kort og kraftig kropp, fin hale og mye benstamme. Noen ganger blir drømmer virkelighet, om det blir sånn denne gang vet jeg ikke før hun blir voksen, men akkurat nå er hun alt jeg kunne drømme om + litt til. Hun har fått Saras herlige og frekke temperament også, da ble navnet ganske enkelt til slutt, velkommen i gjengen
Lotcheck I Love You Yeah Yeah Yeah!7 uker – Ute på eventyr

Valpedagbok "Love" kull Posted on 24 Jun, 2015 07:06:44

I dag har gjengen kjørt bil for første gang og de var snille som lam:) Alle fikk tissa før vi skulle kjøre og de la seg fint ned i buret. Mamma Kicki var med som støttekontakt, men hun satt i bur ved siden av de små. Bestefar Tomas ble også med i dag så da var familien på tur:)

Vi skulle på utflukt til Dyrekiropraktor Tone Sørensen i Drammen Hundepark. Tone er først og fremst kiropraktor for mennesker, men har etterutdannet seg til dyrekiropraktor. Alle mine hunder har vært hos henne, og vi er veldig fornøyd med resultatet. Både små og store hunder belaster kroppene sine mye når de lever et aktivt liv, og hunder kan jo ikke si ifra om de har det vondt, de begynner heller å belaste kroppen på en annen måte. Det er utrolig å se hvordan hele bevegelsesmønsteret kan endre seg om man får løst opp i en stram muskel eller en liten låsning i rygg/nakke/bekken. Jeg har sett resultater på mine hunder og da Tone hørte at Kicki skulle ha valper fortalte hun om at hun tilbø sjekk av små valper også før de skal ut i den store verden. Man begynner selvsagt ikke å “knekke” på en liten valp, den er jo ikke ferdig utvokst i det hele tatt, men når man ser hvordan de kravler og styrer for å lære seg å gå så kan man lett forestille seg at en og annen muskel kan bli litt belastet i prosessen.

Her er alle fire til sjekk, de syntes det var deilig å bli kjent på og ikke minst få bite litt i Tone. De sjarmerte selvsagt Tone i senk med sine nydelige mørke øyne 🙂
Nå skal vi ta skolissene dine Tone 🙂

Det var veldig gøy å se hvordan de taklet å komme inn på Tones kontor, det var full fart rundt for å sjekke området, finne litt å bite i og ikke minst tisse på gulvet…
Det var ingen som en gang nølte med å løpe rundt og det er godt å se.

Tomas fikk også behandling i dag, jeg syntes han har vært litt stiv i måten han beveger seg på og han holder ikke tempo til de andre så lenge når vi går på tur. Mine mistanker stemte, der var det mange stive muskler og ledd som ble løsnet på. Da Tomas kom hjem var han helt gal og bare så lykkelig! Det er så man får tårer i øynene når man ser hvo løse og ledige de føler seg, det er jo bare å tenke med seg selv hvor vondt det er å f.eks være stiv i nakken.

Ønkser du å bestille time hos Tone til din hund er det ikke noe nøle med, du kan lett bestille time her

Turen hjem i bil gikk like fint, ikke noe “Norwich-blues” fra denne gjengen, men de lager lite lyd generelt:)

Senere på kvelden kom Reidun på besøk og da var gjengen “ny-lada” så de løp mer enn gjerne noen runder i hagen. Det her er en rimelig selvstendig gjeng som gjerne tar for seg av hele hagen, det er ingen der som føler noe behov for å følge etter meg, de har da mer spennende ting på programmet! Vi har en skråning på plenen vår og der er det utrolig morsomt å løpe både opp og ned, mulig de øver til ett eller annet bakkeløp…

Alle valpene ble stilt opp på bord og gjennomgått, vi sliter fortsatt med å finne de helt store forskjellene, det går mest på at en har fått i seg litt mer mat enn en annen eller har litt mer pels. Når vi kjenner og “måler” så er det veldig veldig likt og det er jeg veldig fornøyd med!

I dag er det maledag her, vi har leid lift og har et hus som skal males (ikke mitt) så det er vel bare å komme i gang med dagen og i morgen er det ny utflukt på programmet:)6 uker – Verden åpner seg

Valpedagbok "Love" kull Posted on 16 Jun, 2015 22:39:56

I dag er de små gulla mine 6 uker. Tanken på at de etterhvert skal flytte til nye hjem er egentlig bare forferdelig, jeg vil bare holde de små nøstene mine og beskytte de mot verden utenfor. Jeg håper og tror at de som etterhvert skal overta de små vil sørge for at de bare får gode dager i sine liv. Må de få møte bare snille folk og dyr, være omgitt av folk som vil de det aller beste og som elsker de like høyt den dagen de ikke henger like godt med på tur, blir litt gråe i barten og både ser og hører dårligere. Et hundeliv er så alt for kort, man får nyte hvert sekund med sine bestevenner.
I helgen hadde vi gode venner på besøk og valpene fikk møte sine slektninger fra Hønefoss. Mona hadde med de 3 søte jentene sine og sammen med en hel gjeng hundefolk fikk vi virkelig studert alle 7 valpene:) Det er både nyttig og veldig interessant å få se så mange valper på en gang, så får vel tiden vise om det vi tror nå stemmer om noen år;) Takk til Anne Johnsen for de fine bildene 🙂Next »